Inherent aan groei zijn verschuivingen binnen teams en functies. Bij veel verandering tegelijkertijd worden beslissingen mede gebaseerd op directe beschikbaarheid, passende kennis en ervaring. Weten welk talent je in huis hebt, en waar het in te zetten, maakt dus het verschil in het succesvol veranderen van je bedrijf.

In een snelle evaluatie komt de juiste persoon op de juiste plek, is er minder kans op mismatch en blijft potentieel talent niet ongebruikt liggen.

Mensen inzetten op de juiste plek verhoogt tevens de betrokkenheid en motivatie, accelereert de groei van dat talent en daarmee de toegevoegde waarde voor je organisatie.

De drijfveren van je medewerkers (the WHY) zijn een grote indicator van hun talent en waar het groeipotentieel ligt. Door personeel in momenten van groei in te zetten daar waar handen nodig zijn, kan een medewerker gedemotiveerd raken, of minder goed gaan functioneren, omdat hij/zij niet ingezet is op datgene waar de motivatie ligt. Een performance management proces, gericht op het ontwikkelen van de competenties die hij of zij niet beheerst en waar geen innerlijke motivatie voor is, kost voor zowel de medewerker als de organisatie veel tijd en energie. Het is succesvoller om de drijfveren te identificeren en daarmee het talent, en vervolgens dit talent te gaan ontdekken en ontwikkelen in de functie en zo tot de gestelde doelen te komen.

Het heeft bovendien een positief effect op collega’s. Talent steekt talent aan.

Heb jij duidelijk in kaart wat de competenties van je mensen zijn? Blijft een medewerker de gestelde doelen niet bereiken? Hoe manage jij je mensen – op wat ze niet kunnen, of op wat ze wel kunnen? Merk je weerstand in je team, of zetten ze hun talent ten volle in, eager to learn?

Wat ik voor je doe

Ik help jou en je medewerkers leiderschap te nemen over het (h)erkennen, ontwikkelen en inzetten van hun competenties, door beter begrip te krijgen van de achterliggende drijfveren en talent. Hiermee heb je de motivator te pakken om verandering in te zetten op een positieve manier.

Dit kan door een talent-analyse (zoals bijvoorbeeld TMA) of persoonlijke coaching.

Ook voor management-ontwikkeling. Ik coach management inzicht te krijgen in zijn of haar persoonlijke motivatie en leiderschapsskills en vandaar-uit in contact te staan met hun mensen. Situationeel, authentiek en in verbinding.

Coaching vindt plaats in vorm van gesprekken (eventueel via Skype), feedback, oefeningen en huiswerk-opdrachten.

Neem nu de leiding en bel: 06 549 33 607.
of mail: anne-marie@vancatzhrm.com

Voor tariefopbouw zie Werkwijze.

De talent-analyse vindt plaats op basis van een offerte.