Hoe vaak zijn we zo gefocust op waar we mee bezig zijn – het rapport dat geschreven moet worden, de applicatie moet werken, de aanmaning moet de deur uit of dat lastige functioneringsgesprek – dat we vergeten dat de organisatie bestaat uit hardwerkende, betrokken en gemotiveerde mensen.

Mensen met gevoelens, behoeftes, normen en waarden. Met een gezin, een hobby of verlangen. Met een unieke geschiedenis, karakter en talent.

Het dient het organisatiebelang om daar bij stil te staan en te onderkennen dat veranderprocessen iets met mensen doet, bij ieder wat anders.

Ieder individu begeeft zich in het dagelijks leven in meerdere systemen, of het nu je gezin is, je familie waarin je bent geboren, je werk of je sociale leven. Zelfs BV Nederland is een systeem waardoor we (soms door onbekende elementen) beïnvloed worden. Systemen beïnvloeden elkaar ook nog eens, bijvoorbeeld via het werk hebben veranderingen in de persoonlijke situatie van een collega invloed op de werksituatie en dus op jou.

Groei is een veranderproces. Groei klinkt positief. En tegelijkertijd gaat groei voor je mensen gepaard met groeipijnen. Andere taken, nieuwe collega’s, angst voor behoud van positie, status, verwachtingen, het leren van nieuwe vaardigheden en er is verlies.

Iedere medewerker gaat hier verschillend mee om.

Wat ik voor je doe

Inzicht geven in waar groeipijnen zijn of ontstaan. Mensen en management spiegelen, laten zien waar ze tegenaan lopen en helpen grip te krijgen op hun groeipijn. En vanuit deze inzichten de effectiviteit van de veranderingen te verhogen. Empathie in de organisatie brengen, die als olie werkt om veranderprocessen gesmeerder te laten lopen.

Groei begint bij mensen. Groei begint bij jou.

Coaching van je medewerkers en management gaat op basis van urenbundels van 2, 4  of 10 uur.

De urenbundels zijn af te nemen door het invullen van het formulier bij Werkwijze.