2015 september

Zeilen

By | Geen categorie | No Comments

Ahoi, een herfstgroet

Tijdens de zomer ben ik weer, sinds lange tijd, in een zeilboot gestapt en het water opgegaan. Zeilen heb ik van mijn vader geleerd.

Als klein kind kreeg ik spelenderwijs mee hoe je je boot zeilklaar maakt, hoe je een route uitzet naar je bestemming. Mijn vader vertelde over veiligheid, goed zeemanschap en de regels op het water. Samen was het de sport de wind optimaal te gebruiken, hard gaan, op het scherpst varen, inspelen op windvlagen en luwtes en uiteraard goed omgaan met het ‘verkeer’ op het water. En iedere keer hamerde mijn vader op het koers houden: neem een punt in de verte en stuur daar op aan.

Ons doel was om een ijsje te gaan eten in de haven van Reeuwijk. Maar uiteindelijk was het genieten van het spel met wind, water en zeil het belangrijkst en dit is ook mijn genieten geworden.

Nu zie ik dat mijn vader mij toen veel meer heeft geleerd dan zeilen alleen. Zeilen lijkt in veel opzichten op het leven en werken. Stel je doelen, bepaal je route, houd koers maar blijf flexibel zodat je kunt inspelen op wat je vervolgens intern en extern, verwacht of onverwacht, tegenkomt. Want niet alles is vooraf te bepalen en dat maakt het juist leuk. Houd koers, de belangrijkste les van mijn vader, blijf geloven in je doel en houd daaraan vast … Zodat je aan het eind van de reis aankomt op je bestemming.

Mijn doel is om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij hun groei, door ze te helpen bij het bepalen van de route en het optuigen van alle HR-zaken, op een manier die past bij de koers die zij hebben ingezet om hun bedrijfsdoelen te bereiken. Na deze vakantie zet ik weer alle zeilen bij!

En jij? Wat is de koers die jij hebt ingezet na deze zomer? Ik hoor het graag en ben benieuwd wat ik voor jou kan betekenen om koers te houden.

Met sportieve groet,

Anne-Marie